Muzică și miere

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Muzică și miere 49
Muzică și miere

„Honey” este noul album al cîntăreței de origine britanică Katy B. În vîrstă de 26 de ani, artista, cunoscută pentru sinceritatea sa, le-a mărturisit fanilor în timpul unui concert de ce a a hotărît să-și numească cel de-al treilea album astfel: „Sînt un mare fan al mierii. Am borcane și borcane acasă. Este un dar de la Dumnezeu.”. Discul său de lan­sa­re, „On a mission” în anul 2011, a mai fost ur­mat, pînă acum, de unul singur: „Little red”, care a apărut în anul 2014.

Katy B a ales să-și lanseze cel de-al trei­lea album în luna aprilie a acestui an. Acesta conține 14 piese și a fost realizat în colaborare cu mai mulți artiști, printre care Major Lazer, Craig David și Wilkison. Sînt îmbinate cu succes genurile electro, pop și dubstep, care caracterizează, de altfel, stilul ar­tis­tei de pînă acum. Două dintre piese s-au pu­tut asculta înaintea lansării, „Calm down” și „Who I am”, reprezentînd de fapt un soi de preview.

Prin intermediul muzicii sale, artista vor­bește, în cea mai mare parte, despre sentimente, despre vise și speranțe, fără a ieși din tiparul cu care și-a învățat fanii. Se pare că succesul acestui album este dat de al­ter­nan­ța melodiilor. Interpreta ne trece în cîteva zeci de minute prin toate stările. Astfel, de la „So far away”, care este specifică unui stil energic, hiperactiv, se trece la „Calm down”, care ne îndeamnă la liniște.

În ceea ce privește evaluările realizate de criticii de specialitate, albumul deține un scor mediu, cele mai multe recenzii fiind pozitive. În timp ce unii au admirat-o pentru că „vocea ei dansează în jurul valorii de beat-uri” și că este „un imn pentru club”, alții au considerat că „unele melodii sînt total lipsite de evenimente”.

De asemenea, a fost apreciată și evoluția în ceea ce privește aranjarea melodiilor. „Honey” este mult mai bine structurat, mai coerent, trecerea de la o piesă la alta nefă­cîn­du-se abrupt.

Publicul a primit cu brațele deschise ul­ti­mul album lansat de către Katy B. Piesele sale au fost realizate doar pe bază de colaborări, artista fiind una din puținele persoane care se face remarcată la acest capitol. De asemenea, în cadrul promovării discului „Honey”, accentul a căzut foarte puternic pe echipa de pro­ducție.

Deși titlurile melodiilor le-au fost atr­i­bu­i­te, în general, echipei sale, cîtăreața a păs­trat totuși stilul caracteristic, dar și ideea de la care a pornit acest proiect, și anume că „Mierea este muzica ei.”

Text de Florentina TITULEAC

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top