Cărțile rafturilor de carton aduc primăvara

Academia de gardă Niciun comentariu la Cărțile rafturilor de carton aduc primăvara 13
Cărțile rafturilor de carton aduc primăvara

Între 9 și 13 martie se va des­fășura Tîrgul de carte, artă și mu­zi­că Librex-„Primăvara cărţilor la Iaşi”, care va avea loc la Palas Mall. Astfel, pe parcursul a cinci zile vor avea loc lansări de carte de la pes­te 160 de edituri diferite din toată ța­ra. Conform organizatorilor, comparativ cu anul trecut, noutatea din acest an este că vor fi și invitați in­ternaționali. „Avem invitați foarte bine cotați pe piața internațională de poezie și anume cinci scriitori de renume cărora li se va acorda cîte o zi specială. Cititorii vor avea oportunitatea să vadă cartea, să aleagă din produse tematice din diverse domenii de specialitate, să aibă con­tact cu ea și să o cumpere la un preț foarte mic”, a declarat Alina Hu­cai, organizator principal al evenimen­tului și editor al Editurii Sedcom Libris. De asemenea, organizatorii spun că vor avea loc peste 300 de evenimente la care cititorii pot par­ticipa.

Printre evenimentele culturale care vor mai avea loc anul acesta se enumeră o campanie de promo­vare a lecturii denumită „Autorul zilei”, unde unui autor i se vor difuza la stația radio a tîrgului frag­men­te din opera sa, iar un alt eve­ni­ment va avea loc în cadrul „Clu­bului de lectură EX LIBRIS” unde participanții vor putea lectura crea­țiile proprii sau ale autorilor pre­fe­rați. Fiecare intervenție va fi ur­ma­tă de un dialog liber pe tema cărții și are în vedere editarea unui volum co­lectiv al participanţilor la ediţia Librex 2017. Tîrgul se va încheia cu extragerea și anunțarea cîș­ti­gă­torului din acest an al Tombolei „Ci­tești și cîștigi!” care va fi premiat cu o bibliotecă plină cu cărți, și cu finalizarea concursului de „Contorsionism liric” în cadrul căruia participanții trebuie să se pozeze interpretînd strofa a IV-a din poe­zia „Dorința” de Mihai Eminescu. Aceas­ta este cea de-a XXIV-a edi­ție a tîrgului.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top