Vorbitorii de limbă franceză, ghidați către cariere

Academia de gardă Niciun comentariu la Vorbitorii de limbă franceză, ghidați către cariere 6
Vorbitorii de limbă franceză, ghidați către cariere

Institutul Francez (IF) din Iași a organizat în perioada 11-12 noiembrie cea de-a treia ediție a evenimentului „Tu parles français? Noi te angajăm!”. Organizatorii s-au adresat publicului vorbitor de limbă fran­ceză și le-au propus celor 150 de persoane înscrise să par­ticipe la ateliere practice de re­dac­tare a CV-urilor și scrisorilor de motivație, la vizite de informare în întreprinderile franceze și la pre­zen­tări ale opor­tuni­tăților de studiu. „Profilul unui tînăr care alege să studieze în Fran­ța, dar și în alte țări ale Uniunii Europene, se carac­te­ri­zea­ză prin deschidere spre nou, nevoia de a persevera și mo­tivația profundă de cunoaștere”, a men­țio­nat Raluca Varlan, responsabil proiecte culturale și co­municare la IF.

Printre activitățile desfășurate în cadrul evenimentului s-au numărat ateliere animate precum „Managementul carierei”, „Prezentarea activității de Sourcing” și vizite de informare la companii.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top