Bogdan-Petru Maleon, noul director al Bibliotecii Centale Universitare „Mihai Eminescu”

Academia de gardă, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Bogdan-Petru Maleon, noul director al Bibliotecii Centale Universitare „Mihai Eminescu” 239
Noul director BCU

Conf. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, cadru didactic la Facultatea de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și directorul Mu­ze­ului Universităţii UAIC, a fost nu­mit director inte­rimar al Bibliotecii Cen­trale Universitare „Mihai Emi­nescu” din Iaşi (BCU).

Acesta a precizat că în perioada în care va fi la conducerea bibliotecii își propune să continue procesul de digitalizare și modernizare a insti­tu­ției început anterior. „Din perspectiva a­cestei realități consider că se im­pun schim­bări minore în ceea ce pri­vește ac­tivitățile curente, principala mi­ză fiind reprezentată de continuarea moderni­ză­rii bibliotecii, astfel în­cît să răs­pun­dă ne­voilor tot mai sofisticate ale cititori­lor contemporani. Am convenit să ne focalizăm atenția asu­pra conceperii și implementării unui am­plu program de digitalizare a pu­bli­cațiilor. Astfel, bene­fici­arii vor putea consulta lucră­ri­le într-o ma­nie­ră mult simplificată”, a precizat conf. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, directorul BCU.

Acesta a adăugat că principalele pro­bleme pe care trebuie să le de­pă­șească în prezent biblioteca țin de de­ficitul de personal și de supraaglome­rarea spațiilor de depozitare. În acest sens, directorul a precizat că se caută soluții pentru găsirea unui nou spațiu în care să funcționeze Biblioteca Fa­cul­tății de Filosofie și Științe Social-Police, dar se încearcă și identificarea posibilității scoaterii unor noi posturi la concurs.
„În acest moment Biblioteca func­ționează în condiții optime grație profesionalismului și comportamentului responsabil de care dă do­va­dă perso­na­lul, însă în viitor aceste probleme struc­turale riscă să fragmenteze sau, mai grav, să blocheze unele activități curente”, a adăugat conf. univ. dr. Bog­dan-Petru Maleon.

Propunerea pentru numirea în funcție a noului director al BCU a fost trimisă de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” către Ministerul Educației și Cercetării Științifice la scurt timp după ce fostul director, prof. univ. dr. Gheorghe Teodorescu, a fost condam­nat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Mită la PSD”. Propunerea UAIC a fost acceptată de către conducerea ministerului, iar conf. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon a fost nu­mit în funcție pe 16 aprilie prin or­din de mi­nis­tru.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top