Mediciniştii au dat cursurile pe workshopuri

Academia de gardă Niciun comentariu la Mediciniştii au dat cursurile pe workshopuri 8
Mediciniştii au dat cursurile pe workshopuri

În perioada 2-5 aprilie 2015 a a­vut loc cea de-a XII-a ediție a Congresului Internațional pentru Stu­denți la Medicină și Doctori Tineri (Congressis). Evenimentul a fost or­­ga­nizat de Societatea Studenților Mediciniști din Iași (SSMI) și s-a desfășurat la Universitatea de Medi­cină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași.
Sub deviza „Learn. Research. Ex­pe­rience.”, studenți la medicină din străinătate și din țară au participat la conferinţe și workshop-uri cu te­me medicale, au aflat noutăți din do­me­niu și au primit sfaturi utile în construirea unei cariere. Cei care s-au înscris la congres au putut alege să fie participanți activi sau pasivi. Cei activi au plătit 150 de lei taxa de participare sau 310 lei în care sînt incluse cazarea și mesele. Partici­pan­ții pasivi au plătit 340 de lei pentru participare, cazare și mîncare sau 170 de lei numai pentru a lua parte la activitățile desfășurate. Pentru a pri­­mi diplo­mă, toți participanții au trebuit să mear­­gă la cel puțin un workshop și două conferințe.

„Fiecare Congressis are ceva spe­­cific dat de studenții care-l orga­ni­ze­ază. Și în acest an congresul îm­pletește activitatea științifică cu cele­lalte activități care definesc profesia medicală. Sînt profund impresi­onat de momentele culturale realizate de studenții noștri, încît aș putea spune că ar trebui să deschidem și o Academie de artă pe lîngă știin­țele medicale”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, fostul rector al UMF la ceremonia de deschidere.

Pe lîngă cadrele universitare care au conferențiat și participanții activi au susținut prezentări orale sau pe postere, acestea avînd patru tema­tici: științe fundamentale, medicină internă, științe chirurgicale și bio­etică. Toate discursurile, prezen­tă­rile și activitățile au fost în engleză, limba oficială a evenimentului.
La ediția din 2014 au participat peste 700 de persoane din România și din străinătate.

Autor:

Roxana GĂINĂ

Iubesc Bucureștiul și scriu despre el atunci când mi se face dor.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top