Medicina își deschide centru de reușită universitară

Academia de gardă Niciun comentariu la Medicina își deschide centru de reușită universitară 16
umf

Centrul de Reușită Universitară (CRU) își inau­gu­rea­ză cea de-a treia filială la Iași, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” (UMF), azi, 15 decembrie. Acesta va avea sediul în clădirea Building Information Modeling (BIM) de pe strada Mihail Kogălniceanu.

„Lucrările se derulează de mai mult timp, dar universitatea s-a străduit să ne pună la dispoziție un spațiu cu totul nou, s-au făcut lucrări de igienizare, s-a văruit și s-a schimbat mobilierul, totul a fost comandat pentru noul CRU. Finanțarea făcută de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) a fost direcționată pentru dotări, dar din punct de vedere al amenajerii spațiului, totul a fost asigurat de conducerea universității”, a declarat asist. univ. dr. Claudia Elena Dinu, cordonatoarea proiectului.

Proiectul CRU de la UMF conține două direcții principale. Una dedicată studenților – ce conține cursuri de limbă franceză specializate pe domeniul medical, servicii de prezentare asupra ofertelor francofone universitare, seminarii interculturale sau seri culturale franceze – și alta dedicată cadrelor didactice care vor ține conferințe sau vor participa la sesiuni internaționale prin sistem de „video-conferință”. Primul proiect inițiat deja de CRU împreună cu studenții este concursul pentru stabilirea unui logo. Cîștigătorii vor fi desemnați luni, odată cu deschiderea oficială a centrului, iar premiul valorează 100 de euro. În Iași, CRU are filiale la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top