Mediciniștii numără bătăile inimii la Congressis

Academia de gardă Niciun comentariu la Mediciniștii numără bătăile inimii la Congressis 32

Deschiderea evenimentului va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară.

Congresul Internațional pen­tru Studenți și Tineri Mediciniști, Congressis 2014, cu tema  „Me­di­cine in a heartbeat” (n.r. Medicina într-o bătaie de inimă) va avea loc în perioada 10 – 14 aprilie la Uni­versitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași. Anul acesta, evenimentul va avea un singur invitat din străinătate, dr. Naricsse Zwetyenga specialist în chirurgie maxilo-facială și plas­tică de la Universitatea din Dijon, Franța.

În cadrul congresului vor avea loc o serie de conferințe, workshop-uri și sesiuni de prezentare ale lu­crărilor științifice realizate de stu­denți pe diverse teme de studiu. Cele patru tematici asupra cărora vor fi concentrate lucrările sînt: Științe Fundamentale, Chirurgie, Bioetică și Medicină Internă. Des­chiderea evenimentului va avea loc joi, 10 aprilie, începînd cu ora 18.00 la Biblioteca Centrală Uni­ver­sitară (BCU) din Iași, în ca­drul că­reia va fi prezentat un program artistic. „Anul acesta în des­chidere va fi o reprezentație a trupei de tea­tru «Seringa» de la UMF, o re­prezentație a corului de medi­ci­niști și vom încheia cu un spec­ta­col de muzică clasică”, a declarat An­dreea Vrănescu, președinte al So­cietății pentru Studenți Medi­ci­niști din Iași (SSMI).

În acest an, limba oficială este limba engleză, toate prezentările, documentele sau posterele ur­mînd să fie traduse în această lim­bă. La ediţia din 2013 a Con­gre­sului au luat parte peste 700 de participanţi din România şi stră­inătate. Congressis este un eve­niment aflat la a XI-a ediție, organizat de SSMI în colaborare cu UMF.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top