Mediciniștii se întrec pe locurile la rezidențiat

Academia de gardă Niciun comentariu la Mediciniștii se întrec pe locurile la rezidențiat 6

La concursul de rezidențiat ca­re a avut loc ieri, s-au înscris 829 de candidați, în condițiile în care sînt scoase la concurs 389 de locuri. „La Farmacie și la Medicină Dentară, locurile fiind mai puține, concu­rența a fost mai mare, dar este o concurență normală. La Medicină Generală, procentul este de 1,2 con­curenți pe un loc.”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, recto­rul Universității de Medicină și Far­macie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF). Anul acesta, în Iași, la spe­cializările Anestezie și Terapie In­tensivă și Neonatologie, s-au scos două locuri în plus pentru fiecare opțiune, iar la Radiologie-Imagis­ti­că medicală a mai fost alocat un loc. „Nevoia în rețeaua de sănătate fi­ind cea mai mare pe medicină de urgență, anestezie, terapie intensi­vă s-au scos locuri mai multe pen­tru ca în viitor să acoperim golurile din rețea”, a adăugat rectorul UMF. Și la Medicină Dentară au fost alocate în plus 26 de locuri.

Spre deosebire de anul trecut, la concursul de rezidențiat din acest an s-au înscris mai puțini candidați. Dacă în 2012, au susținut examenul 944 de absolvenți, anul acesta au fost 829.

În schimb, nu­mă­­rul locurilor scoase la concurs a fost apro­xi­ma­tiv același, anul aces­ta fiind cu no­uă mai multe decît a­nul trecut. La sesiunea din acest an, la Medicină Generală s-au înscris 608 absol­venți, la Medicină Den­ta­ră 164, iar la Farmacie 57.

La nivel național, 5102 candi­dați s-au înscris pentru concursul de rezidențiat. Examenul de ieri s-a desfășurat sub forma unui test-grilă, cu 200 de întrebări, care a du­rat patru ore. Pentru promovare, ab­solvenții trebuie să acumuleze 60% din punctajul maxim obținut la cele 200 de întrebări.

 

Autor:

Cătălina Dobroviceanu

Redactor la Opinia studențească, student în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top