100 de ani de învățămînt agronomic

Academia de gardă Niciun comentariu la 100 de ani de învățămînt agronomic 2

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) săr­bă­to­rește între 21 – 26 octombrie 100 de ani de învățămînt agronomic ieșean, aceas­ta fiind „cea mai mare sărbătoare pe ca­re a avut-o universitatea pînă în pre­zent, ea marchează un moment important din existența și evoluția instituției noastre” a precizat prof. univ. dr. Vasile Vîntu, rectorul instituției.

Dacă în prima zi sînt programate două workshopuri și un spectacol de ope­ră , marți și miercuri se va desfășura partea științifică a aniversării, organi­zîn­du-se cu precădere simpozioane ști­ințifice. „Avem categorii de persoane pentru care universitatea lucrează și cu care conlucrează. Acest eveniment ma­jor readuce specialiștii formați la USAMV, de fermierii mari și firmele cu input în agricultură, pentru a apropia mediul de afaceri în agricultu­ră de cel universitar în cadrul workshop-urilor”, a mai adăugat prof. univ. dr. Vasile Vîntu.

Partea festivă din program este re­zer­vată pentru joi, ziua în care, într-o conferință care va începe de la ora 9.30, se vor decerna titluri de Doctor Ho­no­ris Causa, diplome și medalii jubilia­re. Agronomia așteaptă atît reprezentanți de la universitățile din străinătate, din Franța, Belgia, Austria, Germania, Un­garia, Italia, Cehia, Polonia, Egipt și Republica Moldova, cît și din toate universitățile agronomice din Ro­mâ­nia. De asemenea, vor fi prezente delegații de nivel național de la Mi­nisterul Educației, Cercetării, Ti­ne­re­tului și Sportului, Ministerul A­gri­culturii, Cabinetul de Științe A­gri­co­le și Silvice și Academia Ro­mâ­nă, dar și de nivel local cum ar fi Pri­măria Mu­nicipiului Iași, Prefec­tu­ra, și Con­si­liul Județean, cît și de la toa­te universi­tă­țile ieșene.

În cea de-a cincea și ultima zi, pen­tru invitații din afara țării va fi organizată o incursiune în istoria și cultura românească, fiind ales pentru prezen­ta­re județul Neamț. Potrivit rectorului USAMV, această activitate este preluată de la universitățile de peste hotare și are rolul de a le arăta delegaților altceva de­cît propria universitate și orașul în ca­re se află.

Daniela VORTOLOMEI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top