Vernisaj de 8 martie la Muzeul din Copou

Academia de gardă Niciun comentariu la Vernisaj de 8 martie la Muzeul din Copou 7

Cu ocazia zilei de 8 martie a avut loc lansarea și vernisajul ex­po­ziției artistului plastic ieșean Iu­lian Constantin Copăcel, intitula­tă „Portrete. Ipostaze feminine”. Inaugurarea acestei acestei expozi­ții de pictură și grafică a fost reali­zată în Sala Mansardă a Mu­ze­u­lui Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, de la ora 18.00.

Alături de Iulian Constantin Copăcel, la acest vernisaj au mai fost prezenți artisti și profesori din Iași, prof. univ. dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC, dar și conf. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, directorul Muzeului Universității, îm­preună cu prof. univ. dr. Maria-Ni­coleta Turliuc, managerul pro­iec­tului „Reconstrucția statutului fe­me­ii: de la discriminare, la dezvol­tare profesională și egalitate de șan­se”, care au organizat acest eveniment.

Iulian Copăcel a explicat că nu are nici o preferință din rîndul operelor sale, dar că, în eventualitatea unui incendiu, le-ar lua pe toa­te și ar fugi cu ele. În același timp, fiind prima oară cînd lucrările ar­tis­tului sînt expuse public, acesta a precizat că ziua de 8 martie este una potrivită, avînd în vedere faptul că „expozitia «Portrete. Ipos­ta­ze feminine» aduce femeia într-o sa­lă de vernisaj și în același timp scoa­te din intimitatea vieții personale amin­tirea oricărui lucru care este legat de plăcerea de a avea în preaj­mă o prezență feminină”, a mai spus acesta. Mai mult, artistul cre­de că nu a finalizat nici un portret pînă în prezent, pentru că „ele toa­te sînt o parte din ceea ce voi face și ceea ce fac. Prin această ex­po­zi­ție nu vreau să surprind publicul, in­tenția mea este să-l fac să simtă confortul și bucuria creațiilor me­le, și mai vreau să se regăsească în ele”.

Expoziția va fi deschisă vi­zi­tă­rii publicului pînă pe 30 aprilie, în Sala Mansardă a Muzeului Uni­ver­sității „Alexandru Ioan Cu­za” din Iași, între 09.00 și 16.00, de marți pînă vineri, iar sîmbătă și du­minică între 10.00 și 15.00. Acea­sta este prima oară de la des­chi­de­rea muzeului în care este găzduită o ex­poziție la etajul al II-lea al mu­zeului.

Laura-Elena BEJINARIU

Livia RUSU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top