Asociațiile au început vînătoarea de boboci

Academia de gardă Niciun comentariu la Asociațiile au început vînătoarea de boboci 50

Odată cu noul an universitar au început și recrutările de vo­lun­tari organizate de asociațiile și li­gile studențești. La Universitatea „A­le­xandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, spre exemplu, perioada de înscrieri la Asociația Stu­den­ți­lor Francofoni (ASFI) a început pe 2 octombrie și se va încheia luni, 14 octombrie.Ca la majoritatea or­ga­nizațiilor, în primă fază trebuie completat un formular, care se găsește și în variantă online. Ur­mă­toarea etapă de selecție este or­ga­nizarea unor întrevederi cu mem­brii asociației, la care par­ti­ci­pă toți cei înscriși. „Anul trecut am avut cinci zile de interviuri și s-au înscris în jur de 200 de voluntari. Noi vrem să avem o discuție cu ei prin care le testăm creativitatea, dorința de implicare, dacă au activat în alte ONG-uri și de ce doresc să facă voluntariat la noi”, a precizat Luciana Murarașu, pre­ședintele ASFI.

Cei care vor să se înscrie în organizații internaționale, trebuie să știe limba engleză.

În schimb, la asociația de stud­enți Board of European Students of Technology Iași (BEST Iași), de la Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi”, după evalua­rea for­mu­­larelor de înscriere se fa­ce o selecție a participanților, iar apoi urmează o serie de interviuri. Valerica Moțoc, președintele BEST Iași a explicat că viitorul membru al asociației trebuie să fie „un student de anul I sau II, în principal, care are timp și dorește să se implice în activități de voluntariat și care, evident, știe să vorbească la un nivel mai mult decît începător limba engleză, pentru că noi sîntem o organizație inter­na­țională”. La începutul lunii no­iem­brie are loc o ultimă etapă de se­lecție, denumită BEST Case Study, în care candidații „vor fi or­ga­ni­zați în echipe de cîte patru-cinci persoane și li se va cere, spre e­xem­plu, să gîndească o strategie de organizare a unui eveniment, pe care o vor prezenta apoi unor mem­bri ai asociației. Prin această ac­tivitate, dorim să vedem care studenți interacționează mai ușor în echipă și care pot să vorbească cu ușurință în public”, a completat președintele BEST.

Spre deosebire de cele două aso­ciații, la Liga Studenților de la Geografie și Geologie (L.S.G.G Iași) de la UAIC, unde „înscrierile au loc tot anul. La noi nu se fac interviuri. Cine vrea să devină mem­­bru, poate oricînd să se im­pli­ce la proiecte sau să vină la ședințe”, a declarat Dragoș Marin, președintele L.S.G.G. Pe 8 octom­brie, odată cu reluarea activității de către asociație, s-au înscris în jur de 200 de persoane. Aceeași si­tua­ție o întîlnim și la Societatea Studenților Mediciniști din Iași și la Liga Studenților de la Uni­ver­si­ta­tea de Științe Agricole și Me­di­ci­nă Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, unde voluntarii se pot îns­crie în orice perioadă a anului u­ni­ver­sitar și unde nu există o sesiune de interviuri.

La momentul actual, în Iași sînt peste 50 de ligi și asociații studențești, de la instituții de în­vă­ță­mînt public și privat.

Cătălina DOBROVICEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top